Om oss

-Vad säger du, ska vi testa? Det är klart att vi ska. 10 personer som får göra var sitt radioprogram, där de berättar om sig själva och sådant de brinner för, det kan väl inte vara omöjligt att få ihop.
Ungefär så gick det till en dag i januari 2016, när idén om Örebropratarna förvandlades från tanke till verklighet. En stundens ingivelse kanske, men nu är vi här.
K-G Ekblom och Tomas Jennebo har jobbat ihop förut. Dels i väldigt avlägsna liv i fotobranschen once upon a time men också på P4 Örebro en period.
Med Örebropratarna vill vi vara med och forma bilden av Örebro, genom berättelser från människor som har det gemensamt, att de på något sätt har en anknytning till staden. En del är utflyttade, andra inflyttade och några är infödda. Deras berättelser är delar till vår gemensamma berättelse. Berättelsen om en stad som ligger precis där slätten möter bergen och varifrån det faktiskt går att segla till New York, om andan skulle falla på. Staden där allt är möjligt.


Örebropratarna var ett småskaligt lokalt samarbetsprojekt mellan Örebrokuriren och Jenneboradio. Den 18 januari 2023, på dagen 7 år sedan domännamnet orebropratarna.se registrerades, bestämde vi i största samförstånd att vi nu gått i mål med det här projektet. Allt har sin tid…

Med vänliga hälsningar
K-G Ekblom och Tomas Jennebo
E-post: redaktionen@orebropratarna.se